Coacazul negru,remediu naturist sigur

www.12plante.ro 

 Coacăzul negru este o tufă, un arbust, care creşte spontan la margini de pădure, acolo unde are suficientă lumină. El este cultivat şi în grădini, având locul lui privilegiat în preajma gardurilor, unde alcătuieşte asociaţii dense, ca un fel de hotar natural. Are fructele mici, negre şi parfumate, dar gustul lor nu este prea îmbietor. În schimb, calităţile terapeutice fac din coacăzul negru o minune a naturii. El dezintoxică organismul, reglează activităţile hormonale, elimină anemia, stimulează creşterea şi consolidarea oaselor, ajută la regenerarea organismului şi prelungeşte viaţa. Studii medicale recente arata ca substantele continute de boabele de coacaz negru au un puternic efect ANTI CANCER .   În medicina popoarelor nordice şi baltice, acest fruct, care se coace în semiumbra pădurilor şi a poienilor, este considerat un adevărat panaceu. Mirosul său puternic, culoarea închisă a sucului său şi vitalitatea sa extraordinară i-au inspirat pe primii vindecători populari, care au considerat această plantă drept magică. 
        Câteva recomandări terapeutice
   Oboseală cronică, suprasolicitare intelectuală. Dacă în această vară nu v-aţi putut încă permite o vacanţă şi căutaţi un mijloc regenerant rapid, atunci cu siguranţă că sucul de coacăze negre vă va ajuta foarte mult. Beţi câte 1-2 pahare pe zi, în reprize (în cazul când nu vă împăcaţi cu gustul său), vreme de măcar o săptămână. Pentru cei care fac eforturi intelectuale mari este recomandat în mod special siropul de coacăze negre, din care se iau 1-2 linguriţe, atunci când apar stările specifice de ameţeală, somnolenţă, incapacitate de concentrare.
   Dureri de gât, tuse, răguşeală, amigdalită. Siropul de coacăze negre are dublu efect: pe de o parte, acţionează direct asupra agenţilor microbieni, distrugându-i şi "reparând" ţesuturile (epiteliile) lezate, iar pe de altă parte, măreşte pe termen lung imunitatea locală, împiedicând îmbolnăvirea ulterioară. Se iau până la 8 linguriţe de sirop pe zi, fără apă, înghiţind extrem de lent, aşa încât planta să poată acţiona la nivelul zonei afectate.
   Gută, reumatism. Se recomandă cura depurativă cu suc de coacăze negre. Se bea dimineaţa 1/2 - 1 pahar, iar seara aceeaşi cantitate, înainte de a mânca. Coacăzele negre, în special sucul lor, sunt un excelent depurativ, îndepărtând multe din reziduurile toxice din organism.
   Bronşită, pneumonie, tuberculoză pulmonară. Sucul de coacăze negre dă rezultate extraordinare în această categorie de afecţiuni. Se pare că secretul său este acţiunea imunostimulentă deosebit de eficientă, la care se adaugă şi efectele vitaminizante şi remineralizante de excepţie. Se iau câte 3-4 linguri, de cinci până la şase ori pe zi, în cure cât mai lungi cu putinţă. Dacă nu mai avem fructe proaspete din care să preparăm acest suc, putem continua cura cu pulbere de fructe uscate sau cu sirop de coacăze negre. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhiva blog

Postări populare

Afisari de pagina pe luna trecuta

RANDOM

Subscribe