Vacanta cu gadgeturi sau fara?

Este vara ,este vremea vacantelor si a calatoriilor si a concediilor. Toti asteptam cu nerabdare sa plecam atat la munte cat si la mare sau de ce nu sa mergem la tara la bunici sau parinti. Este foarte bine ca sa profitam de natura,de soare si de privelistile minunate ale tarii noastre cat si din strainatate daca ajungeti pe acolo.
Tema propusa este "Ce gadget nu trebuie sa lipseasca din bagajul de concediu" este foarte interesanta si daca stau bine sa ma gandesc ar fi mai multe variante pe aceasta tema.

O varianta ar fi ca sa nu luam niciun gadget cu noi,sau daca il luam atunci sa-l utilizam foarte rar si la nevoie.O sa va intrebati de ce? Raspunsul este simplu,deoarece copii in special sunt foarte atrasi de aceste tehnologii si uita pur si simplu sa se mai joace,sa mai comunice "face to face" eliminand din viata lor sportul si miscarea si traiesc doar virtual devenind niste roboti sau cum se spunea intrun studiu ca devin nefericiti cei care utilizeaza in exces gadgeturile. Din propria experienta va pot spune cum copii mei stau zilnic dupa mine ca sa-i las la calculator,si ma bat la cap cu asta toata ziua,insa cu un program riguros se poate rezolva si aceasta.Se intampla ca sa mergi in vacanta la mare sau la munte cu rucsacul plin de gadgeturi si copii si parintii uneori in loc sa profite de aer,soare si natura sunt ca si la birou cu ochii si cu toata atentia in acele aparate si zau asa ca este mare pacat de asta.

A doua varianta cu care iarasi as fi de acord este ca sa ne facem cumparaturile de pe siteul stradait.ro si sa ne cumparam de acolo gadgeturile de care avem strict nevoie cum ar fi un aparat de fotografiat,un smarfon si o tableta pe care sa le folosit doar pentru a surprinde un peisaj frumos din natura cu aparatul foto,sa comunicam cu mobilul iar tableta sa fie folosita doar atunci cand avem un "timp mort" si chiar nu avem ce face.

Eu atata  mi-as lua in vacanta si asa incerc sa-i invat si pe copiii mei  cum ca tehnologiile astea noi sunt bune si de folos doar daca le folosim cumpatat si nu facem abuz de ele si nu devenim robul lor uitand sa mai vedem un loc frumos din natura,sa mirosim o floare ori sa mangaiem un animalut. Viata este frumoasa si trebuie sa o traim frumos iar tehnologie sa ne fie de ajutor si nu o piedica pentru noi si viata noastra.

Arhiva blog

Postări populare

Afisari de pagina pe luna trecuta

RANDOM

Despre mine

Fotografia mea

Sunt un simplu om si atat, nici frumos si nici urat si as vrea sa cunosc oamenii noi.