Despre implantul dentar

Acesta campanie "stomatologica" sa stiiti ca m-a prins chiar intrun moment ca acesta de acuma, cand am o durere ingrozitoare de dinti si imi vine sa ii scot pe toti. anu am dormit asta noapte si astazi m-a durut si ma doare iarasi,am luat analgezice dar nu isi face efectul. Recunosc ca este si vina mea fiindca nu am avut grija de dantura, din diferite motive atat subiective cat si obiective.Nu stiu cum era ianinte implantul dentar dar astazi desigur sunt tehnici foarte moderne si usoare de implant dentar.Nu am cunostinte prea multe dar m-am documentat pe internet si am gasit despre IMPLANTUL DENTAR si am concluzionat cu aceasta lucrare gasita mai jos.

10 lucruri de stiut despre implantul dentar

Realizarea unui implant dentar este una dintre solutiile de tratament pe care medicul dentist vi le poate indica atunci cand lipsesc unul sau mai multi dinti care au fost deja extrasi sau care nu mai pot fi tratati si vor trebui extrasi. Un implant dentar este un surub de titan care inlocuieste radacina unui dinte care lipseste. Peste acest implant din titan se va monta coroana dintelui, astfel incat la finalul tratamentului dumneavoastra veti avea un dinte care se comporta ca proprii dumneavoastra dinti cand mancati, vorbiti sau radeti. Terapia implantara reprezinta o optiune restaurativa cu un lung istoric clinic. Implantele dentare pastreaza integritatea structurii faciale si reduc inconvenientele asociate pierderii dintilor.

1. De ce ar trebui sa optez pentru un implant dentar?

Implantul dentar poate sa previna declansarea unor efecte negative care se produc in lant atunci cand lipsesc unul sau mai multi dinti.
  • Osul se resoarbe ( se atrofiaza)
  • Dintii vecini se inclina spre spatiul ramas liber
  • Dintii antagonisti coboara
  • Creste riscul de aparitie a cariilor
  • Creste riscul de aparitie a bolii parodontale
  • Produce dureri ale articulatiei temporo-mandibulare

2. Care sunt beneficiile mele in urma unul tratament cu implant dentar?

  • O investitie de viitor in calitatea vietii dvs.
  • Va poate scuti de alte cheltuieli cu dintii pe viitor
  • Pastreaza intacti dintii vecini celui lipsa
  • Stimuleaza functional osul, care nu se mai resoarbe/ atrofioaza

4. Este dureroasa interventia chirurgicala?

Aplicarea implantelor se realizeaza sub anestezie locala si nu veti simti nimic in tot acest timp. Regiunea in care s-a intervenit poate fi umflata cateva zile dupa, iar durerile de intensitate redusa care ar putea sa apara se remit de cele mai multe ori cu antalgice usoare.

5. La cat se ridica investitia mea?

Aplicarea unui implant dentar este o investitie pentru viitor si pentru calitatea vietii dvs. Noii dinti vor creea aceeasi senzatie ca dintii naturali, ceea ce este un fapt extraordinar. Este un tratament care va va scuti de alte cheltuieli cu dintii pe viitor. Costul implantului este intre 350-600 euro iar a coroanei dentare intre 200-300 euro.

6. Voi simti dintii pe implante ca si pe proprii mei dinti?

Da! Implantele sunt fixate in os si se comporta ca proprii dvs. dinti cand mancati, vorbiti sau radeti. Majoritatea pacientilor nu fac diferenta intre dintii naturali si noii lor dinti.

7. Imi pot conserva ceilalti dinti ai mei?

Raspunsul este da! Implantele permit inlocuirea dintilor absenti fara sa se atinga de dintii dvs. sanatosi. Contrar puntilor clasice si protezelor partiale nu este nevoie sa fie afectati in vreun fel dintii vecini. In plus noii dinti vor semana perfect cu dintii dumneavoastra naturali.

8. Exista riscuri ?

Studiile clinice asupra tratamentului cu implante dentare au aratat ca rezultatele pe termen lung sunt pozitive. Conceptia implantelor si tratamentul lor de suprafata asigura o foarte buna rezistenta si mentinerea pe loc a restaurarilor. Filetul implantului surub contribuie la mentinerea pe loc a acestuia si la conservarea osului. Toate acestea ajuta la conservarea conturului partilor moi si dau un aspect natural.

9. Cate sedinte sunt necesare pentru un implant dentar?

Aceasta depinde de dintii dvs si de tipul de tratament care este cel mai bine adaptat cazului dvs. Pentru unele situatii se poate efectua un singur timp chirurgical, existand insa cazuri cand interventia chirurgicala se realizeaza in doua etape. Consultatia initiala, interventia chirurgicala, controlul postoperator, etapele de protezare si controlul final insumeaza aproximativ 6-8 sedinte pana la finalizarea tratamentului.

10. Cum trebuie ingrijiti dintii pe implante?

Pentru a intretine un bun rezultat este suficient periajul dentar si utilizarea atei dentare. Stomatologul dvs va va explica exact cum se realizeaza aceasta. Este insistent recomandata intreruperea fumatului. Fumatul ingreuneaza cicatrizarea si afecteaza in sens negativ prognosticul pe termen lung Chiar daca tratamentele prin implante dentare nu au fostt foarte populare in Romania in trecut datorita costurilor ridicate si a lipsei de informare, in prezent asistam la o explozie a restaurarilor prin implante dentare, lucru care reprezinta o evolutie pozitiva atat in starea de santatae orala cat si in cresterea standardelor tratamentelor. Va incurajam sa optati pentru aceste tratamente oride cate ori acestea sunt indicate de medicul dumneavoastra dentist.

Dr. Marius Bud

Dr. Ondine Lucaciu

MB Center dental Clinic Cluj Napoca
Sursa  http://www.mbcenter.ro

3 comentarii:

  1. Dental implants are very popular nowadays. These were used to replace lost or broken teeth. They can function as normal teeth, allowing you to enjoy your favorite food and helping you to smile more often.
    implanturi dentare

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-un viitor apropiat o sa fie disponibila si varianta bio-dintilor:

    http://www.cliniciimplantdentar.ro/stiri-noutati/bio-dintii-bioinginerie-celule-stem-implanturi-dentare/

    RăspundețiȘtergere