Mai mult decat energie

Cei de la oras care au case la tara cat si aceia care locuiesc in sate in mereu surprinzatoarea Romanie cunosc viata grea ce se traieste in majoritatea asezarilor rurale. Va vine sa credeti sau nu dar in secolul XXI sunt inca sate sau locuinte care nu sunt racordate la electricitate,si ca sa fiu putin rau pot sa spun ca vinovati de aceasta stare sunt "ilustrii" nostri conducatori care stim foarte bine ce preocupari au mai ales in asi vota pensii nesimtite si multe altele.
Dar momentan nu despre ei vreau sa va vorbesc,si nu trebuiesc lasati in pace,dar va dati seama ca fara curent electric nu prea exista posibilitatea de civilizatie si de viata msi usoara unde nu exista curent electric. Intr-adevar sunt unele case foarte izolate si ar costa exagerat de mult racordarea la energia electrica insa sunt surse alternative,unele chiar ecologice cu celule fotovoltaice iar altele precum generatoare de produs curent electric,ambele posibile daca ar exista vointa necesara pentru a se face si-n realitate.

Acuma sa stiti ca exista un pericol in exploatarea acestora daca nu se respecta unele reguli stricte si pot sa va spun ca un om a murit fiindca era beat si a vrut sa alimenteze cu benzina un asfel de generator ce era in functiune. A scapat benzina pe carburatorul incins al generatorului iar beat fiind nu a mai putut reactiona si a ars de viu caci era si singur. Cu toate acestea generatoarele de curent electric sunt foarte utile si atunci cand trebuie sa lucram intrun loc izolat unde nu este curent electric si trebuie sa folosim scule electrice sau ne trebuie pentru iluminat.
Un rol important il au generatoarele de curent electric in agricultura la alimentarea cu energie a pompelor de irigat si multe alte utilizari de care insa nu imi aduc aminte acuma. Numai cine a trecut in viata printrun moment cand a avut nevoie de curent electric si nu a avut pisibilitatea de al avea isi da seama de importanta generatoarelor de energie electrica si utilitatea lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhiva blog

Postări populare

Afisari de pagina pe luna trecuta

RANDOM

Subscribe