Cum sa nu fii Dorel in constructii



Dorele, ia ţeava aia de PVC şi du-o sus la băieţi s-o monteze. Dorel (strigând de la distanţă):

– Şefuuuu… am căutat bine, nu e nicio ţeavă pe WC !

Dupa cum se stie ,Dorel este considerat Bula al constructiilor si desigur daca aveti ceva de construit va doriti ca sa nu dati peste un meserias precum Dorel fiindca sigur o sa regretati de alegerea facuta. Dar oare stiti de ce se ajunge in situatiile neplacute create de Dorel?

Eu am lucrat in constructii aproape 20 de ani si am urcat in scara ierarhica pana la stadiul de maistru constructor si cred ca pot sa va zic din experienta care sunt cauzele care duc la situatiile create de Dorel.

Prima cauza este necunoasterea a ceea ce trebuie sa faca si aici va dau un exemplu din domeniul pachete termoizolatii unde acuma toti fac termoizolatii la blocuri sau casa folosind polistiren simplu ori polistiren extrudat cu adeziv polistiren, insa putini stiu tehnologia de lucru corecta iar care o stiu nu o si respecta si asfel vedeti la stiri ca s-a desprins termoizolatia la un bloc,ca a fost luat un acoperis de vant,ca s-a daramat un plafon in clasa peste copii,etc,etc. Toate acestea se intampla in sistemele termoizolante deoarece nu se pun diblurile corect la o adancime de minim 5 cm sa prinda in perete,ori se face economie de dibluri de prindere nerespectanduse numarul minim de dibluri pe metru patrat.

A doua cauza este nerespectarea proiectului,a indicatiilor si notelor din proiect,cand acesta exista caci de cele mai multe ori se fac constructii ,in special civile,fara proiecte facute de proiectanti si asta duce iarasi in situatii "a la Dorel".

A treia cauza este folosirea de oameni care nu sunt pregatiti pentru lucrari specifice de constructii,care sa stie tehnologia si modul corect de lucru. De cele mai multe ori firmele de constructii folosesc un om calificat si restul necalificati la o lucrare in speranta ca acel muncitor calificat ii invata si pe ceilalti dar nu este asa fiindca un om nu poate sa faca un lucru corect daca nu stie cum sa-l faca.

A patra cauza este nerespectarea tehnologiei corecte de lucru sarindu-se peste anumite faze fiindca si aici o sa va dau un citat des intalnit pe santiere de la oamenii cu experienta si anume "la sa ca merge si asa deoarece eu am mai facut si a iesit bine". Asta este o mare pacaleala si un lucru de evitat.

Acestea sunt cele mai frecvente greseli ce se fac in constructii si de care trebuie sa ne ferim pentru nu a ajunge in situatiile din videoclipul de mai jos:

https://m.youtube.com/watch?time_continue=92&v=H2rRDecDAtY

Spor la munca!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhiva blog

Postări populare

Afisari de pagina pe luna trecuta

RANDOM

Subscribe