Aparate dentare de la Clinica Stomatologica Dental Praxis

Dupa cum observati pe blogul meu articolele cu un mare impact la public sunt cele despre ferestre termopane,imbracaminte si implantul dentar asfel incat astazi o sa abordez tema despre aparatele dentare de la Clinica Stomatologica Dental Praxis .
Dar sa vedem ce este un aparat dentar ?
Aparatul dentar este un dispozitiv ce ajuta la corectarea "neajunsurilor estetice " si functionale ale dintilor si favorizeaza corectarea arcadelor dentare,alinierea dintilor si ajuta la imbunatatirea masticatiei.Aparatul dentar fix sau aparatul ortodentic este fixat direct de elementele dentare ale pacientului si acesta nu poate fi indepartat sau fixat de catre purtator ci numai in cabinetul stomatologic , de catre medicul specialist in ortodentie.
Un aparat dentar fix este format din:
  • bracket-uri,
  • arcuri,
  • legaturi metalice sau elastice,
  • sarme si butoni.
Aparatul dentar fix foloseste forta mecanica a elementelor sale pentru repozitionarea dintilor si realinierea arcadelor iar bracketii sunt sub forma unor placute metalice sau ceramice ce se fixeaza cu ajutorul unor adezivi speciali pe incisivi,canini,molari si premolari.
Avantajele si dezavantajele folosirii aparatelor dentare fixe. o sa incep cu dezavantajele ca la final sa ramana sa va zic desore avantaje. Din dezavantaje putem enumera durerile dentare ce apar in primele zile de la montare insa cu ajutorul analgezicelor si dupa ce se obisnuieste cu aparatul dispar aceste dureri.De asemenea aparatul dentar fix este poate inestetic si necesita o igiena orala mai atenta deoarece aflata in imposibilitatea periajului complet este predispusa cariilor,depunerilor de placa bacteriana si de tartru. Mai exista posibilitatea  de a manifesta o predispozitie la inflamatii dentare si parodontale.
Avantajele  folosirii aparatului dentar fix sunt multe si aici enumar unele cum ar fi :
  • timpul maxim de actionare a aparatului dentar fix este de maxim doi ani ,mult mai mic fata de aparatele dentare mobile,
  • eficacitatea lor nu depinde de varsta pacientilor,
  • este ctiv aparatul dentar 24 de ore din 24 indiferent de colaborarea purtatorului,
  • tratamentul cu aparatul dentar fix trataeaza chiar si malocluziile dentare grave,
  • forta elastica exercitata de arcul metalic faciliteaza deplasarea controlata a directiei de crestere fiecarui dinte in parte,
  • si nu in ultimul rand eficienta economica a acestui aparat dentar fix.
In mare cam despre asta este vorba in ceea ce priveste aparatele dentare .

Arhiva blog

Postări populare

Afisari de pagina pe luna trecuta

RANDOM

Despre mine

Fotografia mea

Sunt un simplu om si atat, nici frumos si nici urat si as vrea sa cunosc oamenii noi.