O cafea buna,o zi buna cu expresoarele Saeco

Cafea [ˈkafe, kaˈfeː] (turcă: kahve; arabă قهوة: qahwa „băutură excitantă” sau „vin”) este o băutură de culoare neagră ce conține cofeină care se obține din boabe de cafea prăjite și măcinate conținând vitamina PP (acid nicotinic sau niacină).
Boabele de cafea sunt fructele unor plante din familia Rubiaceae cu două varietăți mai importante Coffea arabica și Coffea canephora, prima având boabe de calitate superioară. Calitatea cafelei e influențată și de locul de cultivare, depozitare și prăjire a boabelor de cafea.
Cafeaua este produsă în peste 50 de țări de pe glob.
 După o perioadă de zece ani de cercetări în Japonia, din 100 000 de persoane care au consumat cafea, 214 s-au îmbolnăvit și au murit de cancer renal, în comparație cu neconsumătorii de cafea, dintre care au murit de cancer 514 persoane. De aici s-a tras concluzia că substanțele antioxidante din cafea protejează celulele renale de radicalii de oxigen cancerigen. In comparație cu ceaiul verde la care nu s-a putut dovedi acest efect. Rezultate asemănătoare s-au obținut în Ottawa la cei cu tendență de cancer la sân. Un alt studiu National Health and Nutrition Examination Survey publicat în anul 2005 arată că la cei care consumă cel puțin două căni de ceai sau cafea zilnic se reduce incidența bolillor cronice de ficat, care sunt frecvente la alcoolici sau persoane supraponderale. Prin efectul cofeinei incidența bolii se reduce. Se presupune un efect pozitiv și în boala Parkinson sau Alzheimer.
Ca sa beneficiati de o aroma si o calitate desavarsita a boabelor de cafea trebuie ca acestea sa fie bine prelucrate iar cu un aparat bun de facut cafea rezultatul este excelent.Cele mai bune expresoare de cafea sunt cele ce apartin brandului Saeco,exemplu este acest aparat ce il gasiti aici
Deci ca sa incepeti ziua buna trebuie sa serviti o cafea facuta de expresorul de mai jos de la Saeco:

Sa stiti insa ca atunci cand cafeaua este consumata in mod abuziv sau in cantitati mari pot sa apara si efecte negative precum tahicardia,nervozittate,anemie,convulsii si insomnie.Asadar cafeaua facuta de expresoarele Saeco si consumata moderat va pot face ziua buna si senina si va pote scoate din monotonia serviciului atunci cand o serviti in pauza.
Pofta buna si sa nu fumati la cafea!

Arhiva blog

Postări populare

Afisari de pagina pe luna trecuta

RANDOM

Despre mine

Fotografia mea

Sunt un simplu om si atat, nici frumos si nici urat si as vrea sa cunosc oamenii noi.