Padurea noastra cea de toate zillele

Desi nu pare, padurea este asemenea noua oamenilor. Daca petreci mult timp cu ea, ii poţi auzi glasul şi ii poti intelege fosnetul neintrerupt. Dimineata lacrimi de roua se scurg de pe bratele padurii, lacrimi care o învoreaza şi o hranesc deopotrivă. Seara, liniştita, padurea isi intinde obosita crengile şi imbratisează cu caldura amurgul rece al noptii. Adoarme linistita cu gandul la o lume mai bună, o lume în care oamenii ii recunosc meritele si mai mult decat atat, o respectă.

Padurea ne-a fost noua romanilor inca din inceput o adevarata mama caci din padure omul s-a hranit,si-a facut adapost si in padure s-a refugiat atunci cand pamantul tarii a fost cotropit de hoardele straine. De aici a aparut si zicala "Codru-i frate cu romanul" ,insa astazi se pare ca nu mai este valabila aceasta zicala fiindca romanul a inceput un razboi impotriva padurilor manati de jalnica si vremelnica fuga dupa bani,punand in pericol viitorul naturii si al oamenilor.

Totusi se mai gasesc si oameni care stiu sa pretuiasca padurea si acestia ii gasim in portalul ce se ocupa cu afaceri cu lemn ,constructia de case de lemn cat si cu comercializarea de cherestea,cu fabricarea de peleti si paleti din lemn si acesta este AfaceriLemn.ro.

Acest portal online doreste sa promozeze industria responsabila a exploatarii lemnului si se dezice de actiunile reprobabile  ale diversilor intermediari care au defrisat padurile si care au creat o impresie falsa asupra unei industrii de varf in Romania.Prin intermediul siteului puteti gasi lemn de foc,utilaje pentru industria lemnului,cherestea,frize si semifabricate,parchet,furnir,case de lemn,paleti si europaleti.
Este bine sa nu ignoram padurea deoarece are un rol important in viata noastra fiind un filtru natural deoarece retine, in coroanele arborilor, particule fine de praf sau cenusa,este si o  sursa de lemn,reprezinta pentru om un refugiu din calea poluarii, zgomotului, soarelui puternic sau vantului,reprezinta o sursa de hrana pentru om si animale,este o sursa de medicamente.
Sa protejam si sa exploatam responsabil padurea ca sa ne fie bine in viitor noua si urmasilor nostri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhiva blog

Postări populare

Afisari de pagina pe luna trecuta

RANDOM

Subscribe