Viitorul invatamantului romanesc

Provocarea campaniei este sa scriem o poveste despre viitorul invatamantului romanesc dar ma intreb daca e sa scriem o poveste se poate spune ca invatamantului romanesc a fost candva ceva, asta cu mult timp in urma si din pacate asta este adevarul.
Eu o sa va spun urmatoarea poveste reala la care am fost participant. Am terminat liceu cu multi ani in urma,pe vremea impuscatului cum se zice, mai precis in 1991 la putin timp dupa Revolutie. De ce i se spune revoluitie Nu inteleg caci in invatamant a fost mai degraba o involutie.
La scola in vremea aceea era un respect intre profesori si elevi,un respect sanatos si avantajos pentru ambii caci elevul purta uniforma si se evidentia de profesori. Cand eram in pauza pe holul liceului si daca trecea un profesor pe hol se opreau toti elevii si ii faceau loc profesorului sa treaca.
Dupa 10 ani de la terminarea liceului am facut o scoala de maistrii in Iasi la o scoala de meserii din localitate cu profesorii de specialitate ce predau la acea scoala. Nu o sa va vina sa credeti dar erau profesori diriginti la clasele IX - IX care veneau la noi la ora si ne spuneau cu lacrimi in ochi si sufletul mahnit de ceea ce intampinau la ore cu elevi beti,drogati si fara pic de respect.Pe holuri profesorii trebuiau sa se fereasca ca sa nu fie dati jos de catre cetele de elevi care treceau cu tigara in gura,fetele cu fuste mini cu vorbe licentioase.
Ce sa mai spun de moda la elevi care vin unii,cu masini scumpe iar domnisoarele ,care numai domnisoare nu mai sunt cu tinute de "revista" vrand parca sa eclipseze pe profesori ,sa-i sfideze.
Sa zicem ca toate astea se mai pot trece cu vederea daca ar invata elevii,daca profesorii nu ar mai fi intimidati de elevi cu acele drepturi ale lor care mai rau ii strica, dar din pacate elevii nu ivata deloc si exemplu sunt rezultatele de le bac din ultimii ani.
Si sa stii ca aceste rezultate vor fi si mai jalnice in viitor dupa pererea mea,deci viitorul invatamantului romanesc este foarte sumbru,din pacate.

Un comentariu:

Arhiva blog

Postări populare

Afisari de pagina pe luna trecuta

RANDOM

Subscribe