PR3MIAZA INOVATIA un proiect care promoveaza inovatia si inventia

Din presa, de la televizor sau radio citim,vedem si auzim ca la diferite concursuri de inventica si inventii romanii castiga medaliile de aur ori marele premii ori se numara printre premiantii . Din pacate numai la noi in tara conducatorii si diriguitorii acestei tari nu vor,nu pot ori nu le pasa de cercetare si de stiinta fiindca nu le asigura macar minimul de fonduri pentru dezvoltarea cercetarii din Romania.

Ce sa mai zic asa este la noi din cele mai vechi timpuri si stau marturile nenumaratilor savanti si inventatori romanii cu renume mondial precum Ana Aslan medic specialist in gerontologie,Aurel Persu inginer mecanic constructor, Elisa Leonida Zamfirescu inginera si inventatoare, Augustin Maior a fost un fizician, pedagog si inventator roman, Iustin Capra inventator si inginer, Emil Godeanu,Constantin Pascu,Henri Coanda,Petrache Poenaru si alti care au trait in conditii grele dar s-au daruit muncii lor care au facuto mai mult din pasiune si daruire.

Ana Aslan este una dintre cele mai faimoase femei din România, dar şi din întreaga lume. A Este fondatoarea primului Institut de Geriatrie din lume pe care l-a înfiinţat în 1952.

Cariera:

A fost absolventa Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii din Bucureşti. După absolvirea acestei facultăţi, aceasta a căutat neîncetat formula neîmbătrânirii, pe care să o sintetizeze într-o cremă destinată femeilor.
Şi în anul 1952, Ana Aslan a inventat Gerovital H3, o cremă destinată femeilor de peste 40 de ani, având o acţiune în prevenirea şi tratarea fenomenului de îmbătrânire.
 Geniul acestei formule rezidă în faptul că românca a abordat frumuseţea prin prisma sănătăţii. Numele produsului este combinaţia a două cuvinte: „gero” ce provine din limba greacă şi înseamnă „bătrân” sau „puternic” şi „vital” care în latină înseamnă „viaţă”.
Fiind o mare pasionată de cardiologie, Ana Aslan a folosit procaina, un anestezic local ce are şi proprietăţi secundare precum vasodilataţia, în afecţiunile arteriale periferice. Starea pacienţilor s-a îmbunătăţit atât de mult după folosirea substanţei, încât medicii au fost uluiţi. Tocmai în acest fapt a şi rezidat unicitatea profesoarei Aslan care, în 1950 a afirmat că îmbătrânirea poate fi încetinită, iar procaina este un factor întineritor.
Astfel, aceasta a creat şi o nouă specialitate medicală- gerontologia şi geriatria- ştiinţe care se ocupă de studierea procesului de îmbătrânire şi, respectiv, prevenirea şi tratarea bolilor asociate îmbătrânirii.
Şi în prezent sediul Institutului de Geriatrie Ana Aslan se află la Otopeni, acolo unde a fost şi ăn 1952 când a fost înfiinţat.
Este unul dintre cele mai renumite astfel de institute din lume, oferind soluţii în combaterea bătrâneţii, atât din punct de vedere al aspectului exterior, dar şi în interior. Majoritatea tratamentelor sunt adresate persoanelor peste 40 de ani, vârsta când corpul începe să îşi piardă elasticitatea şi tonicitatea. 

 Pe scurt despre Ana Aslan:

Nume: Ana Aslan
Locul nasterii: Braila, Romania
Data nasterii: 1 ianuarie 1897
Locul mortii: Bucuresti, Romania
Data mortii: 20 mai 1988
Parinti: Mama Sofia Aslan si tatal Margarit Aslan
Frati / Surori: Trei frati
Nationalitate: Romana
Sot: Necasatorita
Copii: Nu a avut copii
Ocupatie: Medic, inventator
Studii: Colegiul Romascanu din Braila, Scoala Centrala din Bucuresti, Facultatea de Medicina din Bucuresti

 PR3MIAZA INOVATIA  este un proiect al Companiei 3M care de 15 ani isi propune sa promoveze inventia si inovatia in Romania.Campania este un proiect ce se realizeaza cu cateva universitati din tara dupa cum urmeaza :
Cluj-Universitatea tehnica–22 mai-Facultatea de constructii.Gheorghe Baritiu, nr.25
Iasi-23 mai-Universitatea tehnica Gheorge Asachi-Facultatea de Inginerie Chimică şi ProtecţiaMediului.
Timisoara-12 octombrie-Universitatea de Medicina si farmacie „Victor Babes”-Facultatea de medicina Dentara.
Brasov-16 Octombrie-Universitatea Transilvania.
Bucuresti-periaoda 21-25 octombrie-Universitatea Politehnica-data se comunica ulterior.

 Campania va culmina cu o Gala a premiilor inovatiei romanesti, la care vor fi premiati cei mai importanti inventatori ai anului in curs, alaturi de un premiu de popularitate, in functie de voturile publicului.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhiva blog

Postări populare

Afisari de pagina pe luna trecuta

RANDOM

Subscribe