Cum slabim corect



Sanatatea e un dar de la Dumnezeu. A avea grija de acest dar inseamna si al iubi pe Dumnezeu. De asemenea a dori sa fim sanatosi este un aspect al iubirii de sine, iar iubindu-ne pe noi putem ajunge sa ne iubim aproapele. Decizia de a slabi este luata si din constientizarea faptului ca suntem mai grasi decat ar fi normali,iar greutatea in exces creste rescul aparitie bolilor cardio-vasculare, a cancerului ,a infertilitatii, a diabetului si este asociata cu starea de oboseala,un nivel scazut al respectului de sine,performante fizice si mentale scazute. De asemenea, grasimea in exces depusa pe abdomen,pe fese si solduri da un aspect neplacut corpului. Iar pentru a ajunge la o greutate normala trebuie sa slabim corect. Gandirea pozitiva trebuie sa ne insoteasca in toate fazele programului de slabit ales de noi dupa ce ne-am informat  de la nutritionist si medic.
 A slabi  corect insemna a urma niste pasi necesari care sa ne ajute sa slabim sanatos, sa ramanem supli toata viata daca se poate. Este bine sa incepem cu o cura de detoxifiere,adica cu eliminarea toxinelor din organism. In depozitele de grasimi ale organismului sunt stocate substante straine si toxine. Oamenii cu grasime excedentara poarta cu ei pana la 4,5 kg in plus de reziduuri toxice.Aceste toxine sunt corelate cu aparitia oboselii, a tulburarilor digestive, a durerilor de cap, dureri ale incheieturilor, transpiratie urat mirositoare,alergii. Un timp organismul va lupta sa se apere de substantele toxice, invaluindu-le in grasime pentru a nu produce efecte iminitare advese. Dupa un timp,toxinele vor invada fluxul sangvin si vor intra in celule, tulburand functia metabolica. De aceea este necesara detoxifierea care se face cu ajutorul alimentelor detoxifiante: sucuri de fructe si legume,apa pura nepuluata cat mai multa,alimente crude,germeni de semine etc. In perioada de detoxifiere sunt interzise unele alimenta precum zaharul,alimentele prajite,produsele lactate grase,alcoolul si cofeina. Pentru o corecta detoxifiere a organismului exercitiul fizic facut cu placere si in mod regulat ne ajuta la detoxifiere pentruca prin transpiratie eliminam toxinele din organism.  “Pentru o viata sanatosa consumati zilnic 2 litri de lichide”
Cuvantul “dieta” nu ar trebui sa insemne autoinfometare ci un  nou stil de viata in care hrana sanatosa sa aiba un rol important. Slabirea corecta cu hrana sanatoasa are efecte : imbunatateste capacitatea de gandire,ridica moralul,reduce stresul, sporeste vitalitatea. Este bine sa avem mereu in minte  motivul pentru care vrem sa slabim,sa fim hotarati sa parcurgem toti pasi,sa lucram cu sugestii positive. Decizia de a slabi trebuie sa fie una de profunzime si nu una superficiala de genul vreau sa slabesc pentru a juca un rol intr-un film ci vreau sa slabesc pentru a fi sanatoasa si frumoasa.Hrana care intra in organism poate avea efecte nocive ori binefacatoare. Daca dam corpului “ material” nepotrivit acesta se va transforma in grasime,ne va scadea energia si sanatatea.
Este bine ca pe parcursul unei cure de slabire exercitiul fizic sa ne fie un bun tovaras sis a il folosim constient. Slabirea se face incetul cu incetul si nu brusc,fortand organismul si sa eliminam eliminam alimentele  nocive,zaharul,alcoolul,cofeina,sucurile energizante si sa folosim alimentele sanatoase,fructe,legume crude.
Factorii care stopeaza scaderea in greutate;
·        un colon incarcat,probleme intestinale ;
·        un aport crescut de hrana necorespunzatoare;
·        dezechilibre ale insulinei;
·        o cantitate isuficienta ale enzimelor;
·        lipsa exercitiului fizic;
·        functionare precara a sistemului digestive;
·        paraziti si viermi intestinali care cauzeaza un apetit excesiv;
·        o functionare defectuasa a glandei suprarenale;
·        ficat lenes si glanda tiroida .
Descoperind cauzele putem sa luam deciziile corecte care ne vor ajuta sa slabim corect adica sa ne pastram greutatea normala pe termen lung cu sanatate si stare de bine.
Este important sa slabim corect pentru a nu obtine efecte nedorite, inverse scopului pentru care ne-am propus sa slabim adica: cresterea toxicitatii in organism; cresterea depozitului de grasime; trairea de stari psiho-emotionale negative (nervozitate,agitatatie,lipsa de concentrare,oboseala,depresie); slabire a functiei organelor pana la imbolnavire chiar; scaderea vitalitatii si a nivelului energetic; subnutritie si malnitritie; scaderea excesiva in greutate
Este bine sa facem diferenta dintre foame si pofta. Foamea este o necesitate firesca iar pofta este o dorinta anormala de a manca ce duce la o ingrasare a organismului. Si sa nu uitam de exesrcitiul fizic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhiva blog

Postări populare

Afisari de pagina pe luna trecuta

RANDOM

Subscribe