Avantajele platii online a impozitelor si taxelor locale

Romania una dintre tarile cu cele mai multe taxe si impozite din Europa, are in anul 2013 cele mai putine posibilitati de a-si plati on line taxele locale,impozitele si nu numai , iar asta din diferite cauze. In primul rand pentru ca nu exista baza reala in tara pentru a se face acest lucru, taxele si comisioanele mari si multe pe care bancile le percep pentru administrarea unui card, dezinteresul persoanelor cu atributii in acest sens si nu in ultimul rand slaba informare in randul cetatenilor cu privire la acest lucru.

 Plata taxelor şi impozitelor locale cu cardul este o opţiune atractivă pentru peste două treimi dintre români, însă această percepţie ar fi serios afectată de introducerea unui comision pe tranzacţie, reiese dintr-un sondaj realizat de GfK România la iniţiativa Visa Europe.In prezent plata cu cardul se poate face in 188 de primarii , la POS-urile instalate la ghiseele administratiilor fiscale sau online.
Împreună cu băncile membre din România, Visa Europe desfăşoară în perioada ianuarie - martie,  campania naţională pentru stimularea plăţii taxelor şi impozitelor locale cu cardul.
 Dar cum se poate face plata impozitelor, a taxelor locale, a amenzilor online? Simplu, in primul rand trebuie sa avem un card bancar iar pentru a putea sa iti faci un card bancar trebuie sa iti faci un cont bancar. Apoi trebuie sa itiinarci cardul bancar cu lei si sa-l folosesti la plati.
Avantajele platii cu cardul,online si la POS :
  • in primul rand te scuteste de timpulmpierdut in fata ghiseelor sau a vreunui functionar plictisit;
  • poti plati direct de la tine de acasa daca ai internet si cardul bancar;
  • se poate plati si-n zilele libere de la sfarsitul de saptamana,sambata si duminica;
  • tranzactiile se efectueaza rapid;
  • se reduc costurile prin comisioane mici ori inexistente;
Pentru a plati in siguranta online este bine de stiut urmatoarele:

  1. Plateste online doar pe site-uri cunoscute de tine sau validate de catre programe de certificare
  2. Incearca sa realizezi platile online pe site-uri securizate prin SSL. Acest tip de site-uri sunt sigure si tranzactiile sunt securizate; cel mai simplu le recunosti dupa faptul ca semnatura lor are prefixul “https://” in loc de ”http://” .
  3. https background 7 recomandari pentru siguranta platii in e Commerce
  4. Foloseste un program antivirus sau antispyware instalat si actualizat pe calculator in momentul realizarii unei plati online.
  5. Nu salva in browser campurile ce contin numarul cardului, numele de pe card sau contul pentru a fi completate automat; de asemenea nu le salva nici in memoria calculatorului.
  6. Nu introduce codul PIN, CNP sau alte date personale in efectuarea unei plati online. In mod normal, se va solicita doar numele titularului, numarul cardului si data expirarii acestuia.
  7. Unele site-uri folosesc serviciul 3D Secure pentru a garanta securitatea informatiilor de plata. Activeaza acest serviciu daca este disponibil la banca emitenta pentru a elimina riscul fraudelor.
  8. Verifica suma de plata, inclusiv separatorul zecimal (virgula sau punctul), numele comerciantului, adresa de Internet si persoanele de contact pentru a te asigura ca sunt cele reale.
Primariile din tara care accepta plata on line a impozitelor si taxelor sunt invitate sa participe la  competitia nationala de plata a impozitelor cu cardul in februarie-martie 2013 unde pot castiga titlul de "Orasul viitorului" orasul castigator va fi desemnat in functie de numarul de plati cu cardul raportat la 1.000 de locuitori, iar cele sase sectoare din Bucuresti vor fi considerate in mod individual in cadrul competitiei.
 Orasul cu cele mai bune rezultate privind plata taxelor cu cardul va primi titlul de "Orașul viitorului" si va fi premiat cu o expozitie tehnologica interactiva, cu acces liber, in care vor fi prezentate publicului larg tehnologiile inovatoare de plati dezvoltate de Visa Europe si de partenerii sai.
Cei ce cititi aceste randuri aveti posibilitateas sa castigati  unul din cele două smartphone-uri Samsung Galaxy SIII oferite prin tragere la sorți daca va inscrieti in aplicatia de pe www.impozitecucardul.ro

Mult succes tuturor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhiva blog

Postări populare

Afisari de pagina pe luna trecuta

RANDOM

Subscribe