Mesteacanul pufos,remediu naturis

Mesteacanul pufos este o specie indigena care nu depăşeşte 15 m.

Arealul este destul de larg, din Europa până în părţile estice ale Siberiei, mergând chiar până la limita polară a vegetaţiei forestiere.
La noi, mesteacănul pufos aparţine subspeciei carpatica (lujeri tineri glabri, rar pubescenţi, frunze mai mici), fiind un endemism carpatic.

Este o specie rezistentă la ger, pretenţioasă faţă de umiditatea atmosferică şi edafică. Creşte în staţiuni umede-mlăştinoase, cu soluri oligobazice, sărace în azot. Apare sporadic prin în nordul ţării în zona montană şi subalpină, obişnuit în mlaştini şi turbării.

Mugurii de Mesteacăn pufos stimulează apărarea imunitară, activând global sistemul reticulo-endotelial. Stimulează funcţiile de detoxifiere hepatică, promovând eliminarea substanţelor toxice de catabolism, prin legarea acestora de alte substanţe prezente în celula hepatică; conjugarea respectivă produce noi substanţe netoxice, care pot fi eliminate mai uşor din ficat (depurare). Printre altele, mugurii îşi găsesc indicaţii în rahitism, în stări generale de demineralizare, în tulburări ale creşterii şi nutriţiei.

Sunt utili şi în astenia psiho-fizică şi în epuizare.

www.12plante.ro are in componenta si mesteacanul pufos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhiva blog

Postări populare

Afisari de pagina pe luna trecuta

RANDOM

Subscribe