STIATI CA?

* Femeilor insarcinate le apar deseori pe fata pete pigmentare mai inchise la culoare, asa-numita masca a graviditatii. Ele apar datorita schimbarilor hormonale si dispar cu timpul. Dizolvati o jumatate de aspirina intr-o cana de infuzie de albastrele si tamponati-va fata de doua ori pe zi.

* Femeile insarcinate nu trebuie sa ia vitaminele C si E sub forma de tablete, deoarece sunt daunatoare, se arata intr-un studiu australian. Acestea erau administrate femeilor gravide care aveau tensiunea marita, pentru a evita declansarea preeclampsiei, boala periculoasa atat pentru mama, cat si pentru fat.

* Femeile foarte stresate risca sa devina incapabile sa mai conceapa copii. Cercetatorii americani au descoperit in corpurile acestora niveluri mari de cortisol, un hormon care provoaca stresul si impiedica ovulatia. La pacientele amuzate inainte de fecundare s-a constatat o crestere cu 20-35% a ratei de reusita a sarcinii.

* La scara mondiala, zece la suta dintre nasteri apartin fetelor intre 15 si 19 ani.

* In lunile august si septembrie se inregistreaza mai multe nasteri decat in celelalte luni. Aceasta inseamna ca femeile au ramas insarcinate in decembrie-ianuarie. Potrivit statisticilor, cele mai multe femei aleg sa ramana insarcinate in perioada de iarna, pentru ca in anotimpul rece pot duce mai usor sarcina si se pot odihni mai bine.

* Daca vitaminele luate pe tot parcursul sarcinii va dau senzatia de voma sau ameteala, este bine a se lua insotite de mancare.

* Sunt recomandate fructe sau sucuri concentrate din fructe pentru ca sunt foarte hranitoare si bogate in vitamine.

* Pentru a face digestia mai usoara si pentru a preveni ameteala din cauza foamei, in timpul zilei este bine sa mincati 6-7 mese (nu abundente ci mai usoare) decit 3 mese mari copioase...

* Pentru stoparea simptomelor de greata sunt indicati biscuitii sarati.

* Greturile maternale sfarsesc in luna a 3-a sau a 4-a.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhiva blog

Postări populare

Afisari de pagina pe luna trecuta

RANDOM

Subscribe